Numită saună finlandeză datorită succesului său mare în Finlanda, unde se estimează că există o saună la fiecare trei locuitori, nu este exclusiv originară din această cultură, ci culturi precum celții, romanii, turcii și japonezii care au produse și construcții similare. Chiar și așa, finlandezii au fost cei care au avut cea mai mare continuitate în tradiția și dezvoltarea acestui lucru.
Cu mulți ani în urmă, sauna nu era alimentată de un generator conectat la curent, ci era un set de pietre încălzit la o temperatură ridicată peste care s-a aruncat apă. S-a produs instantaneu abur iar temperatura ambiantă a crescut.
De-a lungul anilor, sauna s-a perfecționat din toate punctele de vedere, iar in zilele noastre, datorită evoluției sistemelor închise, electrice, de securitate, de sănătate etc., ne putem bucura de experiență de câte ori decide utilizatorul.
Hammamul sau băile de aburi s-au născut în secolul al VII-lea în băile grecești și romane unde utilizarea sa s-a răspândit în toate țările Mării Mediterane. A fost un punct de întâlnire între oamenii orașului și a avut atât de mult succes încât s-a răspândit rapid în întreaga lume. În cazul Marii Britanii, de exemplu, în scurt timp au fost construite peste 600 de băi de aburi.
Băile noastre de aburi constau într-una tradițională, în care aburii invadează camera. Fiind un spațiu practic ermetic, umiditatea aburului se acumulează și face ca apa să se condenseze pe pereți.
Dușul își are originile în Egiptul antic și Grecia, unde au fost descoperite zăcăminte unde oamenii cu putere erau spălați de servitorii lor. Pe măsură ce multe dintre practicile străvechi au evoluat și dușul a devenit un aliat pentru acele persoane care își caută momentul de deconectare a corpului, în același timp, este o activitate de bază pentru o igienă adecvata.
Dușul permite utilizatorului să facă un prim contact și să pregătească corpul și mintea să se bucure de ceea ce urmează. Este foarte recomandat să faceți duș cu apă caldă înainte de a intra în saună și să pregătiți deja pielea, lăsând-o curată și hidratată.
Baile de abur: ofera o experiență mai intensă datorită umidității ridicate și a condensului constant, astfel încât utilizatorul poate începe cu un duș cald și apoi poate intra în baia de aburi. O sesiune variaza intre 15-20 de minute si va provoca o senzație de liniște și bunăstare.
Sauna : intrarea în saună dupa experianta din baia de abur va provoca utilizatorului o senzație mai puțin intensă, favorizând eliminarea toxinelor din organism sau reducerea nivelului de stres. După sesiunea de 20 de minute de sauna, vom termina din nou cu o baie relaxantă cu apă caldă. Experiența wellhome este un întreg ritual în care utilizatorul determină ce terapie vrea să experimenteze și cum dorește să o facă.
Sursa: Inbeca