Spa-ul este acel loc care nu mai are nevoie de nicio prezentare - este unul dintre acele spatii unde putem gasi relaxarea si linistea suprema. Nu doar corpul se lasa rasfatat aici, ci si mintea, care uita de toate grijile cotidiene si face loc unor noi provocari ce trebuie sa inceapa. Tocmai din acest motiv, designul spa-ului trebuie sa fie unul perfect pus la punct, care sa inspire liniste si care sa ofere toate utilitatile de care o persoana ar putea avea nevoie, in momentul in care ajunge aici.
Daca si tu vrei sa organizezi un astfel de centru pe viitor, dar nu stii de unde sa incepi sau pentru ce piese sa optezi, iti vom oferi toate raspunsurile pe care le cauti. Nu uita ca trebuie sa acorzi o atentie aparte si detaliilor, care fac intotdeauna diferenta, mai ales in acest context. In acest articol, o sa vorbim despre cum trebuie sa arate designul unui wellness spa si care sunt produsele ce trebuie neaparat sa se regaseasca. Vei afla, astfel, extrem de multe idei si sfaturi utile care-ti vor fi de ajutor.
Design pentru spa - cum se amenajeaza un centru spa intr-un mod deosebit
Inainte sa cauti cele mai potrivite idei de design interior pentru spa, trebuie sa-ti faci un plan amanuntit in minte, dar si pe hartie, pentru a fi sigur ca nu-ti scapa din vedere niciun detaliu, cu privire la amenajare. Astfel, vei reusi sa creezi un spatiu eficient din toate punctele de vedere, iar clientii tai se vor bucura de relaxarea totala.
In primul rand, trebuie sa ai o viziune clara asupra spatiului, sa stabilesti scopul si sa te gandesti din prima la tipurile de tratamente, de utilaje pentru rasfat pe care vrei sa le pui aici. Acest lucru te va ajuta sa nu scapi din vedere nimic si sa fii sigur ca gasesti un loc pentru toate lucrurile necesare.
Apoi, trebuie sa stii ca in amenajarea spatiului, eficienta este cruciala. E important sa iei in calcul fluxul de clienti care vor intra acolo, asigurandu-te, astfel, ca fiecare zona serveste unui scop bine definit si ca toata lumea se va putea bucura de metoda de relaxare dorita, fara sa stea la coada sau fara sa fie o aglomeratie extrem de mare, greu de gestionat.
De asemenea, trebuie sa mai stii faptul ca intr-un spa la fel de importante mai sunt si culorile si sursele de iluminat folosite, care influenteaza in mod semnificativ atmosfera spatiului. Este recomandat sa optezi pentru nuante ce au efecte de calmare, precum ar fi albastru deschis, verde sau auriu. De asemenea, iluminatul trebuie sa fie unul difuz si reglabil, oferind in acest fel posibilitatea de a adapta intensitatea in functie de momentul zilei si atmosfera dorita.
La fel de esentiala in amenajarea unui spa mai este si integrarea elementelor naturale si a materialelor durabile, care nu doar ca vor contribui semnificativ la designul final, ci promit si calitate.
Cand vine vorba de piesele de relaxare pe care le integrezi aici, precum ar fi sauna sau piscina, este bine ca acestea sa ofere confort maxim, sa sa integreze in designul general al spatiului si, daca este posibil, sa fie disponibile in optiuni variante. Daca proprietatea dispune si de o curte exterioara, opteaza inclusiv pentru un
jacuzzi pentru exterior si pentru
saune de exterior pentru ca fiecare client sa beneficieze de o experienta de relaxare unica. Achizitioneaza produse cu designuri moderne, astfel incat amenajarea centrului wellness sa fie una cat se poate de actuala si chiar considerata de lux de cei care-ti trec pragul, de ce nu.
In final, trebuie sa te asiguri ca toate spatiile de tratament sunt linistite si izolate de zgomotele exterioare si ca in fiecare coltisor este un difuzor unde sa ruleze o muzica ambientala, care poate adauga un plus de relaxare. Este important si sa personalizezi cat mai mult incaperile, pentru ca acest lucru poate diferentia acest spa fata de altele deja existente.
Design pentru wellness spa - cum compartimentezi corect un centru spa
In cautarea celor mai bune idei de design pentru spa, trebuie sa ai in vedere si identificarea compartimentarii perfecte a spatiului, care garanteaza eficienta maxima si care le asigura clientilor cea mai buna experienta. Asadar, iti vom oferi cateva optiuni pe care le poti lua si tu in considerare, in cazul in care ai intampinat niste dificultati la acest capitol si nu stii cum sa imparti cat mai bine zonele.
Astfel, la intrarea in centrul spa, ai putea sa creezi o zona de primire extrem de calda, care sa-i atraga pe oameni in numar cat mai mare inauntru. Aici, clientii pot completa formularele, isi pot achizitiona biletele, se pot relaxa inainte de tratamente si pot primi informatii utile despre servicii. Poti pune diferite fotolii colorate, cat mai multe plante si chiar anumite snackuri pe masa.
Dupa ce treci de aceasta zona, vine randul spatiului denumit drept „vestiar”, acolo unde oamenii se pot schimba si isi pot depozita bagajele, pe timpul sederii in locatie. Tot in aceasta zona trebuie sa se regaseasca si mai multe oglinzi, bai, dar si uscatoate pentru par.
Piscina principala ar trebui sa fie amplasata intr-o zona distincta si centrala a spaului, astfel incat accesul sa fie unul facil pentru toata lumea. Creeaza o atmosfera linistita si relaxanta in jurul ei, folosind plante, lumanari sau alte elemente de acest gen. Piscinele secundare, precum ar fi cele pentru hidroterapie sau pentru desfasurarea altor activitati specifice, pot fi plasate in jurul celei mari, dar cu o distanta destul de mare intre ele.
Amplaseaza jacuzzi-urile intr-un colt ramas liber al incaperii. Ideal ar fi ca spatiul in care sunt amplasate acestea sa ofere si o priveliste de neuitat, insa daca nu e posibil acest lucru, poti decora tu locul cu diferite postere din natura sau, pur si simplu, cu flori sau alte plante ornamentale.
In final, saunele pot fi integrate intr-o zona separata. Astfel, daca ai un culoar ramas liber, atunci aici e zona ideala unde poti amplasa produsele de acest gen, care sunt de diferite tipuri si cu o gama diversa de beneficii. Este bine ca acestea sa fie distribuite intr-un loc mai izolat, mai departe de piscina, pentru ca linistea e primordiala aici, iar in cest fel oamenii se vor putea bucura de toate beneficiile.
Cand vine vorba de designul centrului spa exterior, este recomandat si aici sa optezi pentru o piscina cu incalzire, langa care sa amplasezi si un jacuzzi modern. La o distanta destul de mare, dar si langa usa de acces spre interior, poti amplasa si o sauna.
Asadar, trebuie sa te asiguri ca realizezi o compartimentare cat mai atent facuta, pentru ca doar in acest fel te asiguri ca profiti la maximum de fiecare coltisor si ca maximizezi functionalitatea incaperii. De asemenea, produsele destinate linistii si relaxarii supreme, cum sunt saunele, trebuie mereu sa fie izolate cat de mult posibil fata de spatile de divertisment, cum ar fi piscinile, unde galagia este, de cele mai mutle ori, una rasunatoare.
Design interior pentru spa - ce produse se regasesc intr-un astfel de centru de relaxare?
Pentru a crea cel mai functional si practic design pentru centrul wellness trebuie neaparat sa integrezi mai multe produse in acest spatiu, care reprezinta un real „must-have” si care vor aduce un rasfat de neegalat celor care trec pragul acestei proprietati.
In primul rand, pe langa clasica piscina, mai trebuie neaparat sa iei in considerare si includerea in designul unui centru spa si niste
piscine cu jacuzzi, care vin la pachet cu functii importante. Astfel, in timp ce unele persoane se pot bucura in voie de inot, altele se pot rasfata in jacuzzi incorporat in acelasi spatiu. Mai mult, apa din fiecare sectiune poate fi setata la o temperatura poprire, intrucat cea din piscina va avea nevoie de o temperatura mai scazuta, fata de cea din celalalt colt, destinat exclusiv relaxarii profunde.
Tot din gama produselor care nu trebuie sa-ti scape din vedere se incadreaza si
saunele de interior, care pot fi de mai multe feluri si care aduc, astfel, beneficii diferite. Spre exemplu, vorbim despre
saunele cu infrarosu, care stabilizeaza tensiunea arteriala, amelioreaza activitatea sistemului imunitar, dar care pot reduce si continutul de colesterol din sange. Mai exista si
saune umede sau
saune uscate - cei ce le vor folosi se vor putea bucura de beneficiile enumerate deja mai sus, plus altele la fel de importante pentru mentinerea sanatatii generale.
Nu trebuie sa uitam insa nici de
jacuzzi-urile pentru interior, care, fara doar si poate, se numara printre punctele de rezistenta ale fiecarui centru spa. Acestea ofera o relaxare profunda, cum putine produse sunt in masura sa o faca. Cu cat amplasezi un numar mai mare de astfel de produse, cu atat mai multe persoane se vor putea bucura de experiente minunate.
Asadar, acestea sunt principalele produse ce se regasesc in orice centru spa. Nu ar trebui nici tu sa le scapi din vedere, daca iti doresti o eficienta maxima pentru acestui spatiu. Poti alege din diverse marimi, modele si materiale, concepute pentru a se integra cu succes in orice tip de amenajare sau stil.
Amenajare spa - cum creezi cel mai frumos ambient intr-un centru spa
Tot in amenajarea unui wellness spa, extrem de important mai este si ambientul pe care reusesti sa-l creezi. Astfel, dupa ce dotezi spatiul perfect, trebuie sa personalizezi cat mai mult incaperile si sa le faci sa fie cat mai primitoare si mai relaxante.
Dupa cum spuneam deja, este extrem de important sa te axezi pe utilizarea unei palete de culori potrivite pentru acest concept, care sa ofere un plus de confort si care nu afecteze in niciun fel oamenii, din punct de vedere vizual. Spre exemplu, nuantele stridente sunt de evitat aici.
De asemenea, din amenajarea unui astfel de spatiu nu trebuie sa lipseasca plantele verzi cat mai multe. Trebuie sa optezi pentru unele rezistente la conditiile din interior, unde este o umiditate destul de mare si caldura, astfel incat investitia sa merite. Copacii inalti, mai impunatori si plantele cu multe frunze verzi pot schimba complet designul interior al acestei incaperi.
Cand vine vorba de muzica, nu utiliza melodii comerciale in playlist sau muzica de la radio. Liniile melodice simple, sunetele linistitoare sunt ideale si pot contribui semnificativ la starea de relaxare pe care oamenii o vor avea, dupa ce vor face primii pasi prin incapere.
Un alt truc important care poate contribui semnificativ la atmosfera generala este si folosirea uleiurilor esentiale si lumanarilor parfumate, pentru a stimula simturile olfactive. Aromele precum lavanda si eucaliptul sunt cunoscute pentru proprietatile lor relaxante.
Pastreaza, de asemenea, un design general coerent si armonios. Fiecare zona, de la receptie, pana la salile de tratament, ar trebui sa aiba o estetica unitara, contribuind la o experienta generala cat mai placuta.
In final, nu uita ca un spatiu bine intretinut va transmite mereu profesionalism si grija fata de clienti, motiv pentru care trebuie ca aici sa fie in permanenta curatenie si au aer extrem de fresh si primitor.
In concluzie, amenajarea unui centru wellness presupune o atentie destul de mare la detalii, pentru a te asigura, astfel, ca nu-ti scapa nimic din vedere si pentru a crea cel mai functional si practic spatiu. Este important sa acorzi o mare atentie produselor despre care discutam mai sus si care pot asigura clientilor o experienta de neuitat.